Suunnistaminen

Suunnistaminen on erittäin tarpeellinen taito, jota opetetaan jo alakoulusta alkaen. Sana suunnistaminen mielletään helposti maastossa tehtäväksi rastin etsimiseksi. Nykyään suunnistamisen taitoa tarvitaan kuitenkin enemmän ja enemmän myös kaupungeissa, sillä suurimpien kaupunkien keskustat ovat todella suuria. Suunnistaminen onkin taito jonka jokaisen tulisi opetella, sillä sitä tulee tarvitsemaan varmasti usein erilaisissa tilanteissa.

Majoitusta tarjolla SM-erikoispitkille

MAJOITUSTA TARJOLLA SM-EP TAMPERE  Kauden viimeinen SM-kisa. KOOVEEn leirikeskus (Kivijärvi) hintaa 25e/vrk (sis. ilta-/aamupalan ja rantasaunan). Majoituksesta kisakeskukseen 9km. Majoituksen voi maksaa yleisimmillä luottokorteilla (Visa, Visa Electron, MasterCard / Eurocard, American Express). Verkkomaksupalvelulla (Vertaalainaa, Nordea, Osuuspankki, Aktia.fi, Pop Pankki.fi).


Mitä suunnistaminen on?

Suunnistaminen on laji, jossa kilpailijat tai harrastajat liikkuvat maastossa kartan ja kompassin avulla. Suunnistuksessa tavoitteena on löytää mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti tiettyjä maastossa olevia kohteita, kuten rasteja tai leimoja, joita on merkitty karttaan.

Suunnistuksen perusidea on löytää paras reitti maastossa olevien rastien välillä. Rastit voivat sijaita eri korkeuksissa, kuten kukkuloilla, laaksoissa, metsissä ja vesistöissä. Kilpailijoiden on liikuttava maastossa mahdollisimman nopeasti, mutta myös varoen, jotta he eivät eksy tai loukkaannu.

Suunnistus on monipuolinen laji, joka sisältää useita eri muotoja. Esimerkiksi yösuunnistuksessa kilpailijat liikkuvat kartan ja kompassin avulla pimeässä, kun taas sprinttisuunnistuksessa kilpailijat liikkuvat nopeasti kaupunkiympäristössä ja etsivät rasteja kaduilta ja rakennuksista. Myös pyöräsuunnistus ja hiihtosuunnistus ovat suosittuja suunnistuksen muotoja.

Suunnistus on suosittu harrastus ympäri maailman ja se sopii kaikenikäisille ja -tasoisille ihmisille. Suunnistus kehittää paitsi fyysistä kuntoa myös suunnistustaitoja, joita voi hyödyntää myös muissa tilanteissa, kuten maastopyöräilyssä tai retkeilyssä.